Vores leverandører

De er vigtige og derfor skal du også møde dem
Her hos Restaurant Domestic vælger vi vores leverandører med omhu.
De er en vigtig ingrediens i den overordnede filosofi om, kun at bruge råvarer i den bedste kvalitet.
Vores varer kommer derfor fra lokale producenter, som alle har fokus på bæredygtig produktion - uanset om det er kød, frugt, korn eller grønt.

Vi har et godt samarbejde med vores dygtige leverandører, da vi uden tvivl kan lære meget af hinanden.
De har et indgående kendskab til det de laver - produktion af råvarer i høj kvalitet - og vi ved noget om det at forberede råvarerne.
Vi har personligt besøgt alle for lige at mærke stemningen, se gården og råvarerne inden de ender hos os - og i den sidste ende på din tallerken.
Værsgo - mød vores leverandører! Vi håber du er lige så begejstret for dem som vi er.
Falslevgård Mølle
Falslevgård mølle har været i familien Foged's eje siden 1927. En storm ødelagde dog den store Vindrosemølle, og der skulle gå mange år før der igen blev malet korn på møllen. Indtil 1998 blev der derfor drevet traditionelt landbrug på gården, indtil en ny generation overtog og omlagde til økologisk drift med kornavl og fedekreaturer. Og så i 2008 genopstod Falslevgård mølle som produktionsmølle med stenformaling af de gamle kornsorter: Spelt, ølandshvede, emmer, enkorn, svedjerug, goldblumehvede, scalinhvede, stavehvede og nøgenbyg. De samarbejder med kornforsker Anders Borgen, Agrologica, der har specialiseret sig i at finde og opformere gamle kornsorter bla. fra nordeupæiske GEN-banker. Domestic får hver uge friskmalet mel. Du kan læse mere om Falslevgård lige HER.
Troldgården
Troldgårdens placering i åbne og fredelige omgivelser skaber perfekte rammer for, at gårdens grise, kalve, får og andre dyr kan leve udendørs under de bedste og mest naturlige vilkår. Troldgaarden er et økologisk landbrug, baseret på helhedstanken om at tage størst mulig hensyn til dyrevelfærd og bæredygtighed, hvor også biodiversitet spiller ind (mange forskellige dyr og planter). Troldgaarden er en del af programmet Velfærdsdelikatesser, som Dyrenes Beskyttelse står bag. Velfærdsdelikatesser er din garanti for, at der drives landbrug med den bedst mulige dyrevelfærd og bæredygtighed for øje. Domestic får hele kalve og grise hjem fra Troldgården. Du kan læse mere om Troldgården lige HER.
Niels Vinther fra Samsø (Samsø-manden)
Siden Niels i 1990 flyttede familien til Samsø, har han haft fingrene i mulden. Først som økologisk bonde på Endelave og siden som medhjælp hos de mange producenter på Samsø. Og allerede i 1991 startede de første handelsture til fastlandet. Gennem årene har Niels fået opbygget et netværk af de bedste leverandører på Samsø. Og der bliver producet kvalitetsgrøntsager på Samsø. Også meget andet end kartofler. Om foråret er der flotte asparges, både hvide og grønne, senere kommer jordbær og andre frugter. De nye løg, de første rodfrugter og alle de forskellige kål. Dertil kommer blommer, æbler og pærer fra de mange frugttræer. Niels kommer med frisk frugt og grønt til os to gange om ugen.
Cold Hand Winery
Produkterne fra Cold Hand Winery er opstået ud fra ønsket om at levere frugtvin i verdensklasse. Intet mindre. De har sat alle sejl ind på de nordiske bær og frugter, og grundsubstansen i alle deres produkter er en æblevin. Straks efter høst presses frugterne og mosten fryses. Herefter optøs isblokkene stille og roligt, og da frugtsukkeret ikke kan fryse, er det koncentreret sødme, syre og aroma, der tappes først. Iskrystallerne smides ud. Metoden hedder cryo-koncentration. Og der eksperimenteres på livet løs for at finde præcis de toner og noter, som får os tættere på verdens bedste frugtvin. Cold Hand Winery har et stort know-how og er for os en gastronomisk legekammerat. Du kan læse mere om Cold Hand Winery lige HER.
Petra og Morten Dall
Petra og Morten dyrker urter efter Permakultur-ideologien. "Permakultur handler om at skabe og vedligeholde landbrugsmæssigt produktive økosystemer der afspejler de naturlige økosystemers diversitet, stabilitet og modstandsdygtighed. Permakulturfilosofien arbejder med og ikke mod naturen, det er en tænkemåde der handler om løbende bevidst iagttagelse og ikke om konstant hovedløs aktivitet. Den betragter systemerne i alle deres funktioner i stedet for kun at fokusere på et bestemt udbytte, og den tillader systemerne selv at udvikle sig" (frit efter Bill Mollison). Petra leverer urter, bær, svampe og hvad vi ellers ønsker fra naturen. Alt er plukket "vildt" i deres store have ved Vitsøhus på Ærø. Du kan læse mere om Vitsøhus lige HER.
Spirit of Njord
Njord er mest af alt en gastronomisk legekammerat for os her på Domestic. Morten har samarbejdet med dem fra starten, og deres tilgang til tingene inspirerer os meget. Deres mission er enkel: At fortsætte udviklingen af ​​dansk produceret gin af høj kvalitet med en distinkt smag. Filosofien hos dem er: alene er vi er gode - sammen med andre gin entusiaster og smags eksperter er vi endnu bedre. Denne tankegang har været udgangspunktet siden begyndelsen, og netop derfor inviterer de passionerede mennesker og virksomheder ind i deres udvikling. På destilleriet tæt på Randers smages der, diskuteres, testes og så smages lidt igen. Domestic bruger bl.a. Njord Gin i nogle af desserterne. Du kan læse mere om Spirit of Njord lige HER.